Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Cei cu vechime mică în grupa I se pot pensiona mai...

Bucureşti: Cei cu vechime mică în grupa I se pot pensiona mai devreme

DISTRIBUIȚI

137216  – 03062015 –  Camera Deputaţilor a decis, miercuri, cu 314 voturi “pentru” şi unul “împotrivă”, ca şi persoanele care au lucrat în grupa I de muncă cu o vechime mai mică de 6 ani să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare, transmite Digi24. Până acum beneficiau de reducerea vârstei standard de pensionare cei care au lucrat în grupa I de muncă cel puţin 6 ani.

Reprezentanţii grupurilor parlamentare au susţinut acest proiect de lege, arătând că reglementează situaţia celor care au lucrat în industria grea, siderurgică şi că se repară o nedreptate.

Proiectul aparţine mai multor parlamentari PSD, la care s-au adăugat amendamente din proiectul unor parlamentari UDMR.

Astfel, perioadele de vechime în muncă realizate în grupa I de muncă până la data de 1 aprilie 2001 vor constitui stagii de cotizare în condiţii speciale în vederea reducerii vârstei standard de pensionare.

Perioadele de vechime în muncă realizate până la 1 aprilie 2001 în grupa I de muncă în condiţii speciale şi în alte condiţii de muncă, mai mici de 2 ani, se vor constitui în stagii de cotizare în condiţii deosebite în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare.

Camera Deputaţilor este for legislativ decizional.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, după adoptarea legii, că este o măsură care repară o nedreptate făcută de Guvernul PDL – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.