Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: CSAT: SNA va fi trimisă Parlamentului pentru aprobare

Bucureşti: CSAT: SNA va fi trimisă Parlamentului pentru aprobare

DISTRIBUIȚI

137420  – 10062015 – Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti seara, intr-o conferinta de presa, la Palatul Cotroceni, ca CSAT va transmite Parlamentului noua SNA, pentru aprobare intr-o sedinta comuna a celor doua Camere.

„Primul punct de pe ordinea de zi (a sedintei CSAT de marti – n. r.) a fost Strategia Nationala de Aparare pe care am prezentat-o, strategie pe care am intitulat-o O Romanie puternica in Europa si in lume. Am gandit aceasta Strategie ca pe un document integrator, care ofera o viziune si o directie in materie de securitate nationala. Viziunea mea este aceea a unei Romanii puternice in Europa si in lume. O Romanie puternica inseamna pentru mine cel putin trei lucruri: un stat care isi apara cetatenii oriunde s-ar afla ei, o tara care isi apara valorile, interesele, simbolurile, dar si bunurile nationale si resursele naturale; care stie sa-si protejeze patrimoniul, domeniile de excelenta, care pune prioritate pe educatie si sanatate, si, in al treilea rand, un stat care contribuie mentinerea securitatii colective alaturi de partenerii ei si la promovarea democratiei si libertatii.  Toate acestea presupun din partea noastra continuitate in angajamente si predictibilitate in actiuni. Continuitatea si predictibilitatea ne fac o tara credibila si o resursa de incredere intr-o regiune complicata. In aceasta constructie, evident Parteneriatul Strategic cu SUA, apartenenta la NATO, apartenenta la UE sunt toate reafirmate ca piloni ai politicii noastre externe si de securitate”, a declarat presedintele.

Acesta a precizat ca Strategia aduce noutati, printre care conceptul de securitate nationala extinsa.

„Securitatea nationala nu este privita doar prin perspectiva apararii, ci prin evaluarea aspectelor care tin de ordine publica, economie, infrastructura, educatie, sanatate, mediu, cultura, fiindca toate acestea au impact asupra securitatii nationale. Membrii CSAT au decis promovarea Strategiei nationale de aparare a tarii catre Parlamentul Romaniei pentru aprobarea acesteia in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului”, a mai afirmat seful statului. – PROMPT MEDIA

foto:presedincy.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.