Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Evoluțiile regionale reflectate în noua SNA

Bucureşti: Evoluțiile regionale reflectate în noua SNA

DISTRIBUIȚI

137385  – 09062015 –   Rigoarea, claritatea și corectitudinea trebuie readuse în cadrul normativ referitor la securitatea națională, a declarat luni președintele Klaus Iohannis în urma întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu liderii partidelor și formațiunilor politice parlamentare privind Strategia Națională de Apărare a Țării.

“În cadrul discuţiilor, preşedintele României a expus viziunea care a stat la baza elaborării Strategiei, precum și principalele elemente de noutate pe care aceasta le aduce. Domnul Președinte Klaus Iohannis a subliniat că Strategia Națională de Apărare se adresează cetățenilor, societății în ansamblul său și instituțiilor statului și că este nevoie să readucem rigoarea, claritatea și corectitudinea în tot ce ține de cadrul normativ care privește securitatea națională. Noutatea Strategiei este dată de contextul evoluțiilor din regiune, dimensiunea de prevenire, conceptul de securitate națională extinsă, efortul comun al instituțiilor responsabile și definirea intereselor și obiectivelor naționale de securitate într-o manieră care ține cont de așteptările cetățenilor și societății”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

În plus, președintele a subliniat importanța consolidării credibilității strategice a României, în special la nivel extern, în contextul noilor riscuri de securitate regionale și internaționale.

“Procesul de construcţie a unei Românii puternice în Europa şi în lume trebuie să pornească de la întărirea proceselor democratice și a celor din domeniul securității naționale din țara noastră. Continuitatea în respectarea angajamentelor strategice asumate în cadrul NATO şi UE, precum şi predictibilitatea în acţiuni, în mod deosebit în ceea ce priveşte domeniile securităţii naţionale şi apărării, sunt, de asemenea, necesare”, se mai arată în  comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.