Acasă Social Bucureşti: Geoană: Atunci şi firmele austriece din România să plătească taxe ca...

Bucureşti: Geoană: Atunci şi firmele austriece din România să plătească taxe ca în Austria

DISTRIBUIȚI

137737  – 22062015  – Senatorul Mircea Geoana, fost ministru de externe, a reacţionat la declaratia ministrului austriac de Extern sustinand ca, daca acesta vizeaza nivelarea diferentelor sociale intre austrieci si romani, atunci si firmele austriece din Romania sa plateasca taxe ca in Austria.

„Daca regula europeana nu mai e valabila si copiii romanilor din Austria nu trebuie sa primeasca alocatie ca si cei austrieci pe motiv ca alocatia in Romania este mult mai mica, de ce sa nu cerem firmelor austriece din Romania sa plateasca taxe si sa ofere salarii in Romania la fel ca in Austria?”, intreaba retoric  Mircea Geoana intr-o postare pe Facebook.

In opinia senatorului roman, asa „s-ar nivela foarte repede diferentele sociale pe care le tot acuza unii prin Europa, carora le convine sa faca profit mare pe seama nivelului scazut de salarizare si de impozitare a profitului de la noi, dar tipa ca din gura de sarpe cand trebuie sa ofere drepturi egale noilor veniti in Europa”.

Reactia lui Geoana vine dupa ce ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, a solicitat reforma sistemelor sociale in Uniunea Europeana, nemultumit ca statul austriac plateste o alocatie de 160 de euro pentru copilul unui roman care lucreaza in Austria, desi in Romania aceasta indemnizatie este mult mai mica.

Kurz a explicat ca pentru doi copii romani, ai caror parinti muncesc in Austria, statul austriac ofera lunar aproximativ 300 de euro. „Suma aproape corespunde unui salariu mediu din Romania”, a spus Sebastian Kurz.

Seful diplomatiei austriece doreste ca valoarea alocatiilor acordate de Austria sa corespunda celei din statul de unde provin parintii copiilor respectivi. Astfel, Austria nu ar mai plati aproximativ 300 de euro pentru doi copii romani ai caror parinti muncesc in Austria, ci doar circa 30 de euro. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.