Acasă Externe Secretarul general adjunct al NATO: aderarea la UE este „cheia pentru un...

Secretarul general adjunct al NATO: aderarea la UE este „cheia pentru un viitor luminos și prosper” al Rep. Moldova

DISTRIBUIȚI

169362 – 05072023  – Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a salutat aprofundarea parteneriatului dintre NATO și Rep. Moldova și a reiterat că toți aliații NATO susțin ferm dreptul Rep. Moldova de a-și decide destinul, viitorul și politica externă, fără interferențe externe și în deplin respect pentru neutralitatea constituțională a statului.

Într-o declarație de presă comună susținută la sediul NATO la Bruxelles împreună Igor Grosu, cu președintele Parlamentului Rep. Moldova, Geoană a spus că Alianța va continua să sprijine Moldova în domenii precum reziliența, apărarea și consolidarea instituțiilor de securitate, combaterea dezinformarii și apărarea cibernetică. El a subliniat, de asemenea, sprijinul puternic al Aliaților NATO pentru integrarea europeană a Moldovei, numind aceasta „cheia pentru un viitor luminos și prosper”.

La rândul său, președintele Parlamentului Rep. Moldova, a menționat evoluția Rep. Moldova în domeniul Apărării datorită sprijinului acordat NATO: „În ultimii doi ani am făcut progrese în domeniul apărării și acest lucru se datorează în mare parte sprijinului pe care îl primim din partea țărilor NATO și din partea Uniunii Europene”, a spus Grosu.

„O spun mereu cetățenilor și o spun și aici: suntem conștienți că o țară neutră are nevoie de un sistem de apărare puternic, iar invazia Rusiei în Ucraina a demonstrat aceasta încă o dată. Mai mult de atât, de la începutul războiului, Rusia a intensificat atacurile hibride. Și la acest capitol facem eforturi pentru a ne spori reziliența țării în ceea ce privește securitatea cibernetică și contracararea acțiunilor străine de dezinformare și apreciem aici sprijinul enorm din partea partenerilor”, a spus președintele Parlamentului moldovean.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.