Acasă Externe București: Judoka Andreea Chițu: Sunt fericită că imnul României a fost intonat...

București: Judoka Andreea Chițu: Sunt fericită că imnul României a fost intonat pentru mine la Baku

DISTRIBUIȚI

137904 – 26062015 – Judoka Andreea Chițu, care a câștigat joi medalia de aur la Jocurile Europene de la Baku la categoria 52 kg, a declarat că este fericită că imnul României a fost intonat pentru ea.

Aceasta a mai precizat că, în lupta pentru aur, a abordat meciul mult mai tactic, recurgând la penalizări, pentru că a avut o adversară destul de puternică şi înaltă.

 „A fost o competiţie dificilă, deoarece pentru noi Jocurile Europene au coincis cu Campionatul European, dar aş putea spune că şi bucuria de a fi cucerit medalia de aur la Baku este dublă. Fiecare meci este greu în felul lui, dar finala este întotdeauna mai dificilă din cauza mizei. În lupta pentru aur de la Baku am avut o adversară destul de puternică şi înaltă, iar iî astfel de cazuri este mai dificil să punctezi. De aceea am abordat meciul mai mult tactic, am mers la penalizări şi am reuşit să înving. Mă bucur că am obţinut aurul şi sunt fericită că imnul României a fost intonat pentru mine. Baku a fost un mic test înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio, dar sunt conştientă că acolo va fi mult mai greu. Mai am multe de îmbunătăţit, pentru că tot timpul sunt lucruri de îndreptat, dar sper să reuşesc până la Rio, pentru că nimic nu se compară cu Jocurile Olimpice. Trebuie să recunosc însă că şi la Jocurile Europene am simţit spiritul olimpic. Mai ales satul olimpic mi-a adus puţin aminte de Londra”, a spus Chiţu, citată de informează cosr.ro.

Andreea Chițu a învins-o joi pe Annabelle Euranie, în lupta pentru aur, la Jocurile Europene de la Baku. Pentru sportivă, aceasta este a doua medalie de aur la Campionatele Europene, după cea din 2012, de la Celiabinsk, Rusia. – PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.