Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București:  România și Marea Britanie pun bazele unui cadru transnațional de cooperare...

București:  România și Marea Britanie pun bazele unui cadru transnațional de cooperare în combaterea traficului de persoane

DISTRIBUIȚI

137291  – 04062015 – Ioana Liana Cazacu, secretar de stat la Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi (DESFB), s-a întâlnit cu o delegaţie din Marea Britanie condusă de Kevin Hyland, coordonator naţional pe probleme legate de traficul de persoane.

 Cei doi oficiali au discutat despre Actul Anti-Sclavie 2015, un document recent adoptat în Marea Britanie, care contribuie la combaterea traficului de persoane.

 „Persistența fenomenului violenţei domestice la nivelul celor două state, dar şi expertiza statului britanic mă fac să cred că este oportun să punem bazele unui cadru trans-național de cooperare”, a susţinut oficialul român, care consideră că, pentru început, ar fi utilă organizarea unor reuniuni la care să participe experți britanici și români, dar şi analizarea în detaliu a modului de dezvoltare a cooperării cu Grupul Santa Marta.

Constituit la Vatican, ȋn aprilie 2014, sub ȋnaltul patronaj al Papei Francisc, Grupul Santa Marta are ca obiectiv principal dezvoltarea, la nivel internaţional, a unor strategii concrete şi eficiente de prevenire şi combatere a fenomenului sclaviei moderne. Din el fac parte şefii agenţiilor internaţionale EUROPOL, INTERPOL, al instituţiei de profil din România, dar şi reprezentanţi ai Bisericii Catolice.

Cele două părţi au discutat despre dezvoltarea unor instrumente pentru combaterea și prevenirea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, dar și a unor proceduri specifice integrate. În acest context, doamna CAZACU a adus în atenția oficialului britanic proiectul „START–O viață de calitate în siguranță!”, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, implementat de DESFB, care urmăreşte găsirea unor măsuri integrate cu abordare sistemică şi naţională de prevenire şi combatere a violenţei domestice şi a traficului de persoane.

La finalul întrevederii, cei doi oficiali au stabilit intensificarea, în viitorul apropiat, a cooperării, schimbului de experiență și bune practici în domeniu. Vizita delegaţiei engleze a avut loc în contextul dialogului bilateral mai vechi dintre România şi Marea Britanie, relaţiile dintre cele două ţări fiind bazate pe o strânsă cooperare la nivel european, în domenii de interes comun.

 De altfel, experienţa Regatului Unit al Marii Britanii reprezintă o sursă de inspiraţie valoroasă pentru România în ceea ce priveşte domeniul combaterii şi prevenirii violenței de gen şi violenței domestice. – PROMPT MEDIA

foto:mmuncii.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.