Acasă Uncategorized Bucureşti: Vicepremierul, numit premier. Interimar

Bucureşti: Vicepremierul, numit premier. Interimar

DISTRIBUIȚI

go-520x330137762 – 23062015 – Președintele „a semnat luni, 22 iunie a.c., decretul de desemnare a domnului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pe perioada imposibilității exercitării atribuțiilor de prim-ministru de către domnul Victor-Viorel Ponta”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Decizia preşedintelui vine după ce luni premierul Victor Ponta i-a trimis o scrisoare în care îi cerea să îl numească în funcția de interimar pe Gabriel Oprea care să preia atribuțiile exercitării funcției.

Tot luni, președintele a avut o discuție despre interimat cu Gabriel Oprea, Administrația Prezidențială solicitând transmiterea pe canale oficiale a documentelor medicale privind incapacitatea exercitării atribuțiilor funcției premierului.

De remarcat că în documentul postat de premier pe pagina de Facebook nu este mmenționată exact data la care premierul Ponta își va relua atribuțiile, ci se face mențiunea ”începând cu data de 22 iunie 2015 până la reluarea activității mele în Guvern”. Potrivit legii, acest termen poate fi de maxim 45 de zile, dincolo de care, dacă premierul se găsește în aceeași situație de a nu-și putea îndeplini mandatul, Guvernul este demis în mod automat.– – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.