Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: 50 kg droguri de mare risc, descoperite în colete poştale

Constanţa: 50 kg droguri de mare risc, descoperite în colete poştale

DISTRIBUIȚI

137658  – 18062015  – Inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa au descoperit, la începutul lunii iunie a. c., 50 kg frunze uscate de khat, drog de mare risc, aflate în şapte colete venite din Etiopia şi Nigeria.

În urma activităţilor de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa la punctul de lucru din Oficiul poştal nr. 9, au fost reţinute în vederea confiscării şapte colete, în care se aflau aproximativ 50 kg frunze uscate de khat, potrivit unui comunict al Direcţiei Generale a Vămilor. Două dintre aceste colete, toate cu conţinut declarat de ”frunze de ceai verde”, erau expediate din Etiopia şi cinci din Nigeria, fiind destinate unor persoane fizice cu domiciliul în judeţul Constanţa. În urma expertizării probelor preluate din colete, în fragmentele vegetale au fost identificate substanţele: cathinone şi cathine, substanţe prevăzute în anexele la Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare, ca fiind droguri de mare risc.

Ca urmare, au fost deschise două dosare penale pe numele destinatarilor coletelor, iar coletele au fost predate organelor de cercetare penală. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.