Acasă Nord-Est Iasi Iasi: Prins la Poştă când ridica drogurile

Iasi: Prins la Poştă când ridica drogurile

DISTRIBUIȚI

137440  – 10062015 – Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Iasi – Punctul de lucru Oficiul Poştal nr.13 au descoperit şi confiscat 1.410   grame de DMT N, N-dimethyltryptamine –  substanţă aflată sub control naţional, considerată a fi drog de mare risc în conformitate cu prevederile Legii nr.143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu completările şi modificările ulterioare.

Inspectorii vamali au reţinut, în timpul controlului vamal de rutină, un colet în greutate de 1,500 kg expediat din Taiwan, având ca destinatar o persoană fizică din Iaşi. In interiorul acestuia s-au descoperit două pungi din material plastic de culoare argintie, prevăzute cu etichete din hârtie de culoare albă, inscripţionate „Formosa (ACRB) tannin powder”, care conţineau 1.410 grame pulbere de culoare cărămizie. Deoarece au existat suspiciuni că respectiva substanţă s-ar putea afla sub incidenţa Legii nr.143/2000 republicată, fiind plasată sub control naţional, s-a solicitat sprijinul BCCO Iaşi. Coletul a fost predat spre expertizare către aceăsta instituţie, iar în urma analizelor de laborator efectuate s-a ajuns la concluzia ca substanta retinuta contine DMT N, N-dimethyltryptamine, un drog de mare risc.

Cazul a fost preluat de DIICOT Iaşi.

S-a dispus arestarea destinatarului coletului, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la introducerea, fără drept, în tară a drogurilor de mare risc. – PROMPT MEDIA

foto:ziaruldeiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.