Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Roşca Stănescu, eliberat condiţionat

Ilfov: Roşca Stănescu, eliberat condiţionat

DISTRIBUIȚI

 137874 – 25062015 – Sorin Roșca Stănescu va fi eliberat condiționat, au hotărât, joi, judecătorii de la Tribunalul Ilfov. Fostul senator liberal fusese condamnat în dosarul Rompetrol. Decizia instanței este definitivă.

Sorin Roşca Stănescu a executat aproape nouă luni din pedeapsa de doi ani şi patru luni de închisoare primită în Dosarul Rompetrol și urmează să părăsească penitenciarul Jilava.

În 15 mai, Judecătoria Sectorului 4 a decis ca fostul senator Sorin Roşca Stănescu să fie eliberat condiţionat.Instanţa a admis, atunci, propunerea Penitenciarului Jilava, care a stabilit că Sorin Roşca Stănescu a executat o treime din pedeapsă şi întruneşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat.

Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat, în 7 octombrie 2014, la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare, în Dosarul Rompetrol, pentru utilizare de informaţii privilegiate şi constituire a unui grup infracţional organizat. Fostul senator a fost încarcerat în aceeaşi zi.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş, la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare, pentru complicitate la manipularea pieţei de capital şi constituire a unui grup infracţional organizat.

În cazul lui Dinu Patriciu, instanţa a constatat încetarea procesului penal, ca urmare a decesului acestuia. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au lăsat nesoluţionată partea civilă legată de Patriciu.

Prin aceeaşi decizie, Irina Mihaela Popovici, fost vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Valori Mobiliare (CNVM), a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului, iar Gabriela Victoria Anghelache, fost preşedinte al CNVM, a primit o pedeapsă tot de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru aceeaşi faptă. Paul Gabriel Miclăuş, membru al CNVM la data faptelor, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului, iar Alexandru Bucşă, administrator şi director economic al Rompetrol la data faptelor, a primit şase ani de închisoare cu executare.

În acelaşi dosar au fost condamnaţi Florin Iulian Aldea, agent de servicii de investiţii financiare, reprezentant al SSIF Alpha Finance la data faptelor, la cinci ani de închisoare, Claudiu Simulescu, agent de servicii de investiţii financiare şi reprezentant SSIF Eastern Securities la data faptelor, la patru ani de închisoare, Petrică Grama, fost şef al Direcţiei Generale a Bugetului de Stat din Ministerul Finanţelor Publice, la doi ani şi patru luni de închisoare, Victor Eros, fost membru CNVM, la doi ani de închisoare cu suspendare, Cerasela Rus, agent de servicii de investiţii financiare şi trader la SSIF Alpha Finance la data faptelor, la trei ani de închisoare cu suspendare.

Elena Albu, fosta şefă a Corpului de Control al CNVM, a fost achitată pentru aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat şi pentru favorizarea infractorului. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.