Acasă Externe Klaus Iohannis: ”România este într-o fază foarte fierbinte e luptei împotriva corupției”

Klaus Iohannis: ”România este într-o fază foarte fierbinte e luptei împotriva corupției”

DISTRIBUIȚI

137613  – 17062015  – Într-un interviu difuzat de televiziunea publică din Croația, președintele Klaus Iohannis a declarat că „lupta împotriva corupției este o poveste fără sfârșit și că „în prezent România este într-o fază foarte fierbinte a luptei împotriva corupției”.

„Cred că prin sprijinul pe care-l acord instituțiilor responsabile cu lupta anticorupție am avut deja rezultate notabile și lupta merge mai departe. Nu este ceva ce se va termina până la sfârșitul acestui an sau până la finele anului viitor. Lupta împotriva corupției este o poveste fără sfârșit, dar în prezent România este într-o fază foarte fierbinte a luptei împotriva corupției, o fază fierbinte care din păcate are și aspecte urâte. Dar sunt convins că de data aceasta România va avea o foarte eficientă luptă împotriva corupției, astfel încât în câțiva ani să putem să spunem: ok, războiul a fost câștigat în mare parte și continuăm să prevenim reapariția corupției”, a afirmat președintele Iohannis, citat de Cotidianul.

Numărul mare de cazuri în care sunt implicați politicieni, instrumentate de instituțiile responsabile cu lupta anticorupție, dovedește că această luptă este eficientă, a mai spus președintele.

„Cu siguranță susțin aceste instituții și susțin DNA în lupta anticorupție. Numărul mare de cazuri pe care l-ați menționat arată pe de o parte un lucru foarte trist: mulți politicieni au fost corupți sau sunt acuzați de corupție, să o spunem în modul corect politic. Dar pe de altă parte, acest număr mare arată că lupta împotriva corupției este foarte eficientă și cred că vom reuși să menținem acest ritm sau chiar să avem un ritm și mai susținut”, a declarat Iohannis. – PROMPT MEDIA

foto:presidency.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.