Acasă Externe Marea Britanie: Louise Richardson prima femeie vice-cancelar a Universităţii Oxford

Marea Britanie: Louise Richardson prima femeie vice-cancelar a Universităţii Oxford

DISTRIBUIȚI

137163  – 02062015 –  Louise Richardson va deveni prima femeie vice-cancelar – funcţia supremă de coordonare – a Universităţii Oxford. Pentru prima dată de la înfiinţare, în 1230, Universitatea Oxford, una dintre cele mai prestigioase din lume, va fi condusă de o femeie. În vârstă de 56 de ani, Louise Richardson va prelua funcţia de vice-cancelar al Universităţii la începutul anului viitor, pentru un mandat de şapte ani, scrie Realitatea.net.

            Informaţia a fost confirmată, săptămâna trecută, de reprezentanţii instituţiei britanice de învăţământ superior.

            Louise Richardson conduce în prezent Universitatea St. Andrews din Scoţia şi s-a remarcat în cercurile academice prin lucrările sale despre terorism şi securitate.

Richardson a fost aleasă de comitetul special din cadrul universităţii datorită „puternicei adeziuni la principiile educative şi universitare respectate la Oxford”, a declarat Lordul Patten, care deţine funcţia onorifică de cancelar al Universităţii Oxford.

            De origine irlandeză, Richardson a studiat Istoria la Universitatea din Dublin, urmând apoi cursurile Facultăţuii de Ştiinţe Politice la Universitatea California. Richardson şi-a obţinut doctoratul la Universitatea Harvard. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.