Acasă Externe Rep. Moldova: Au ales și nu prea. Partidele pro-europene au probleme, dar...

Rep. Moldova: Au ales și nu prea. Partidele pro-europene au probleme, dar lucrurile nu au fost încă tranșate

DISTRIBUIȚI

137543  – 15062015 –  Primarul in exercitiu al Chișinăului, Dorin Chirtoaca, și candidatul Partidului Socialistilor, Zinaida Greceanii, vor intra in cel de-al doilea tur de scrutin pentru primaria capitalei Rep. Moldova.  Turul doi va fi organizat și la Comrat, pentru că niciunul dintre candidaţinu a primit suficiente procente pentru a obține mandatul de primar. Potrivit datelor preliminare, după procesarea a 100% din procesele verbale, cele mai multe voturi le-a acumulat candidatul independent Nicolai Dudoglo – 38,04% şi candidatul Partidului Nostru, Serghei Anastasov – 34,01%, care se vor duela în turul doi.

După procesarea a 100% din voturile alegătorilor din Bălți, Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, a câștigat mandatul de primar al municipiului, fiind votat de 73,59% din alegători, în timp ce contracandidatul său Octavian Mahu, propus de comunişti, a primit doar 7,97% din voturi.

La Orhei, câștigătorul mandatului de primar este Ilan Şor, liderul Partidului Miscarii Social-Politice „Ravnopravie”, care a obţinut 61,97% din sufragii, devansându-l pe  candidatul liberal-democraţilor Vitalie Colun care a primit 12,47% din numărul de voturi.

În orașul Fălești, Vladimir Rusu, reprezentantul formațiunii Partidul Nostru, a obținut 47,67% din sufragii, urmat de socialistul Vladimir Patraș cu aproape 19% din voturi și liberal-democratul Liubomir Sacara cu – 9,73%.

Candidatul independent Nicolae Dandiș a obținut cele mai multe voturi – 29,59% – din partea locuitorilor din Cahul pentru a ocupa fotoliul de primar al orașului. Așa arată datele finale, după procesarea a 100% dintre procesele verbale. Pe locul doi s-a situat candidatul PCRM, Petru Burlacu, cu 19,98%.

Conform datelor preliminare, nici primarul orașului Ungheni nu a fost ales din turul I. În turul doi vor intra Alexandru Ambros (PLDM), care a primit 47,59% din voturile alegătorilor, și Ghenadi Mitriuc (PSRM), care a vot votat de 20,96% dintre cei care s-au prezentat la urne.

La Edineț, candidatul PD Constantin Cojocari a câștigat alegerile 46,08% din voturi și se va confrunta în turul doi cu Oleg Scutaru, candidatul din partea Partidului Nostru, care a fost votat în primul tur de 19,99% dintre alegători.  – PROMPT MEDIA

foto: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.