Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Gorghiu îl contrazice pe Ponta. Dar şi pe Iohannis

Bucureşti: Gorghiu îl contrazice pe Ponta. Dar şi pe Iohannis

DISTRIBUIȚI

138255 – 10072015  –  Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Gabriel Oprea se acuză reciproc de minciună în cazul ordonanţei de mărire a salariilor demnitarilor. Dacă Ponta susţine că e o înţelegere între Oprea şi Iohannis, Oprea afirmă că ideea i-a aparţinut premierului. În discuţie intră şi copreşedintele PNL Alina Gorghiu, care îl contrazice pe Ponta, dar îl contrazice şi pe Iohannis.

            „E absurd ce comunică premierul Victor Ponta în privința ordonanței de mărire a salariilor demnitarilor. Ca întotdeauna când e pus în dificultate, ca urmare a unei decizii a Puterii, Victor Ponta a încercat un alibi: a lipsit din țară, nu l-a informat nimeni, e străin de planurile coaliției de guvernare, se fac lucruri pe sub mână, fără știrea lui. În realitate, însă, Victor Ponta se dovedește că a fost complice la adoptarea ei (vicepremierul o confirmă) și se ferește de răspundere cum știe mai bine: mințind, chiar cu riscul de a fi ridicol. Dacă și-a pierdut autoritatea în coaliția de guvernare, dl Ponta are un motiv în plus să demisioneze”, scrie Alina Gorghiu pe Facebook.

            Liderul PNL are însă o poziţie diferită de cea lui Iohannis. Preşedintele a susţinut că majorarea salariilor demnitarilor este necesară ca măsură de prevenire a corupţiei, iar cei care sunt împotrivă sunt populişti. Alina Gorghiu spune că măsura nu trebuie luată încă şi nu printr-o ordonanţă de urgenţă.

            „E necesară reforma salarizării în domeniul bugetar, dar, fără transparență și dezbatere publică, nu va fi decât o nouă lege strâmbă, care va crea noi nedreptăți. Sunt multe anomalii care trebuie corectate în ceea ce privește salarizarea în sistemul public, iar acordarea unor salarii decente, adecvate funcțiilor, este o măsură de stimulare a performanței în administrația de stat. Cred, însă, că a acorda prioritate demnitarilor – prin ordonanță de urgență și nu printr-o lege care să beneficieze de o largă dezbatere în Parlament -, a-i separa atât de brutal de cetățenii care i-au ales, înseamnă să începem această reformă cu stângul”, a mai scris Alina Gorghiu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.