Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Consiliul Concureţei şi DIICOT investighează în paralel licitaţiile de la Transgaz

Bucureşti: Consiliul Concureţei şi DIICOT investighează în paralel licitaţiile de la Transgaz

DISTRIBUIȚI

139309 – 25082015 –  Consiliul Concurentei investigheaza, in paralel cu DIICOT, licitatiile de la Transgaz. Este prima data cand o asemenea investigatie este derulata in paralel de doua institutii.

            „Avem in derulare, in momentul de fata, un prim caz la care lucram in paralel cu Parchetul. Am mai preluat cazuri de la Parchet, pe care, apoi, le-am instrumentat, dar acesta este primul pe care il investigam in acelasi timp. Este un caz-test foarte important pentru noi pentru ca dorim sa avem o aplicare sinergica, sa nu fie conflicte intre cele doua legi, Codul penal si Legea concurentei”, a afirmat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, intr-o conferinta pe tema achizitiilor publice.

            Investigatia a fost declansata in 2014 si este legata de posibila trucare a unor licitatii organizate de Transgaz, in 2011, pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale. Investigatia a fost ulterior extinsa si pentru o alta procedura pentru care exista suspiciunea participarii cu oferte trucate.

            Bogdan Chiritoiu a precizat ca, pentru Consiliul Concurentei, este foarte important sa primeasca informatii din partea institutiilor publice care sunt implicate in achizitiile publice.

            „Suntem una dintre principalele institutii care au parghiile legale in ceea ce priveste sanctionarea companiilor. Colaboram cu autoritatile contractante si cu cei care le supravegheaza, ANRMAP, pana de curand, si Curtea de Conturi. In ultimii ani chiar au fost din ce in ce mai multe cazuri in care, pe baza unor sesizari din partea Curtii de Conturi sau a Pachetului, Consiliul a sanctionat intelegeri ilegale intre companii, care au fost ulterior si confirmate de instanta”, a afirmat Chiritoiu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.