Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor, convocate pentru legile Justiţiei

Bucureşti: Adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor, convocate pentru legile Justiţiei

DISTRIBUIȚI

 139310 – 25082015 –  Plenul CSM a decis, luni, convocarea adunărilor generale ale judecătorilor și procurorilor pentru consultarea cu privire la propunerile de completare și modificare a legilor Justiției, considerand ca sunt necesare modificari și completari la legislatia privind statutul judecătorilor și procurorilor și la cea privind organizarea judiciară.

            Peste 1.300 de judecători și procurori din toată țara au semnat în iulie un memoriu adresat CSM față de propunerile de modificare a legilor Justiției.

            Semnatarii memoriului au susținut că nu sunt de acord cu propunerile care vizează: reintroducerea numirii directe în funcția de judecător sau procuror a magistraților asistenți și a avocaților cu vechime de cel puțin 18 ani exclusiv pe bază de interviu; schimbarea modalității de susținere a examenului de promovare în funcții de execuție, prin instituirea ca probă a unei așa-numite evaluări a activității profesionale pe ultimii trei ani (transformarea unei condiții de participare în notă de promovare); reintroducerea prevederii privind numirea foștilor magistrați cu vechime de minim 10 ani în funcții vacante la instanțe sau Parchete de același grad cu cele unde au funcționat.

            Magistrații subliniază în memoriu că toate aceste propuneri vor avea „grave” consecințe asupra sistemului judiciar. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.