Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: România Curată propune aducerea unui străin la şefia ANI

Bucureşti: România Curată propune aducerea unui străin la şefia ANI

DISTRIBUIȚI

139428 – 28082015 –  Concursul organizat de Consiliul Naţional de Integritate (CNI) pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) s-a soldat cu un eşec usturător. Cei trei candidaţi au picat prima probă a concursului – examenul scris – ceea ce reprezintă un semnal extrem de prost pentru arhitectura anticorupţie din România. Unul dintre cei picaţi este chiar Bogdan Stan, actualul vicepreşedinte al ANI.

            În acest context, Alianţa pentru o Românie Curată propune spre dezbatere o temă propusă de preşedintele Societăţii Academice Române. Alina Mungiu-Pippidi a venit cu ideea ca în zonele strategice pentru Schengen să fie cooptaţi români independenţi sau europeni de pe piaţa internaţională.

            “Prin consens între forțele politice și cu ajutorul Comisiei Europene vom aduce în fruntea diferitelor programe operaționale sau zone strategice pentru Schengen (integritate, vămi, frontieră, spălarea banilor) independenți români sau europeni de pe piața internațională (pensionari de la Interne olandezi, germani), pentru a da un semnal clar de competență și independență politică. Aceste persoane nu vor fi recrutate pe post de consilier, ci cu puterea executivă totală și contract de a crește capacitatea sectoarelor respective”, scria Alina Mungiu-Pippidi în iulie 2015. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.