Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Veşti proaste pentru deputaţii chiulangii

Bucureşti: Veşti proaste pentru deputaţii chiulangii

DISTRIBUIȚI

139171 – 19082015 –   Conducerea Camerei Deputaţilor va cumpăra un sistem de autentificare digitală. Astfel, parlamentarii vor semna lectronic şi li se va face şi o fotografie care să le ateste prezenţa, înainte de a intra în sala de plen. Sistemul costă 36.000 de lei şi va anula posibilitatea ca un deputat să semneze prezenţa în numele unui coleg care lipseşte, potrivit Digi24.

            Pe holul din faţa sălii de plen a Camerei Deputaţilor vor fi instalate patru puncte în care deputaţii vor putea semna electronic condica de prezenţă, şi nu pe hârtie cum a fost până acum. Respectivele aparate ar putea arăta precum punctul de informare, care există deja la Camera Deputaţilor. Mai întâi, parlamentarul va trebui să introducă în aparat cartela de vot, atunci îi va fi validată prezenţa, îi va apărea pe ecran numele şi va putea semna electronic, după care, imediat i se va face şi o fotografie.

            Noul sistem va evita situaţiile în care deputaţii semnau prezenţa şi în numele colegilor absenţi.

 “Nu este o chestiune de a pune presiune asupra colegilor sau asupra mea, personal. Este o transparenţă a procesului pe care noi îl facem. Va vedea fiecare cetăţean dacă parlamentarul pe care l-a votat este prezent la plen, dacă a semnat şi care este activitatea sa”, a afirmat Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

            Acum, deputaţii semnează prezenţa pe mai multe liste care sunt aduse la intrarea în sala de plen înaintea fiecărei şedinţe şi pe care nu le verifică nimeni.

            “Sigur că în mod ideal ar fi simplu să mergem pe varianta clasică a semnăturii, dar nu putem ca elemente foarte importante pentru România, legislaţie decisivă, să fie contestată din pricina unor semnături”, a afirmat Ovidiu Raeţchi, deputat PNL. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.