Acasă Externe Peninsula Coreeană: Acord pentru diminuarea tensiunilor

Peninsula Coreeană: Acord pentru diminuarea tensiunilor

DISTRIBUIȚI

139315 – 25082015 –  Reprezentantii Coreei de Nord si cei ai Coreei de Sud au ajuns, luni, la un acord pentru diminuarea tensiunilor, la finalul negocierilor initiate dupa recentele schimburi de focuri de la frontiera comuna.

            „Reprezentantii celor doua Corei au finalizat discutiile destinate diminuarii tensiunilor, ajungand la un acord”, a declarat un oficial sud-coreean citat de agentia Yonhap.

            Negocierile au avut loc in orasul de frontiera Panmunjom si au durat peste 43 de ore, in sesiuni desfasurate timp de trei zile.

            Delegatia nord-coreeana a fost condusa de consilierul militar al presedintelui Kim Jong-Un, iar cea sud-coreeana de consilierul pentru securitate al presedintelui Park Geun Hye.

            Guvernul Coreei de Sud urma sa faca un anunt oficial despre rezultatul discutiilor.

            Armata nord-coreeana a lansat joi patru obuze in Coreea de Sud, in contextul in care Guvernul de la Seul a refuzat sa opreasca difuzoare de la frontiera comuna folosite pentru transmiterea mesajelor propagandiste. In replica, militarii sud-coreeni au lansat 29 de obuze de artilerie. Potrivit adjunctului ministrului sud-coreean al Apararii, Baek Seung-Joo, Coreea de Nord ar putea ataca 11 statii de transmitere a mesajelor de propaganda instalate in zona demilitarizata instaurata dupa razboiul intercoreean din perioada 1950-1953.

            China, un aliat al regimului de la Phenian, a indemnat ambele parti sa contribuie la reducerea tensiunilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.