Acasă Externe Rep. Moldova: Guvernul pregăteşte lichidarea băncilor cu probleme

Rep. Moldova: Guvernul pregăteşte lichidarea băncilor cu probleme

DISTRIBUIȚI

138838 – 03082015 – Guvernul Streleț se pregătește de o eventuală lichidare a Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank. Această problemă va fi pusă în discuție miercuri, în cadrul ședinței Comitetului pentru stabilitate financiară, a anunțat premierul, citat de Independent.md.

            Potrivit lui Streleț, Banca Națională este instituția care poate lua o decizie în acest sens, dar Comitetul pentru stabilitate financiară analizează datele propuse de BNM și formulează recomandări.

            „Scenariul de încetare a activităților celor trei bănci presupune o serie de acțiuni prealabile: transferurile conturilor trezoriale, transferur funcțiilor de plată a pensiilor și îndemnizațiilor sociale, evaluarea consecințelor, ce va fi cu personalul acestor bănci, cum poate fi reangajat în alte instituții financiare etc. Pe această parte am dat indicații ca să primim răspunsuri clare, în așa mod ca miercuri să putem aproba și decizii”, a declarat Streleț.

            Aceste acțiuni se înscriu în contextul în care Guvernul așteaptă în prima jumătate a lunii septembrie o vizită a Fondului Monetar Internațional (FMI), pentru ajungerea la un nou acord cu instituția.

            FMI, dar și alte instituții financiare au recomandat lichidarea celor trei bănci cu probleme. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.