Acasă Externe Agenda Europeana UE a modificat Mecanismul de Stabilitate Financiară

UE a modificat Mecanismul de Stabilitate Financiară

DISTRIBUIȚI

138900 – 05082015 – Uniunea Europeană a aprobat marți o modificare adusă legislaţiei privind Mecanismului de Stabilitate Financiară.

Scopul este de a proteja statele membre din afara Zonei Euro de la orice risc care decurge din asistenţa financiară acordată unei ţări din Zona Euro.

Legislaţia europeană a fost modificată în urma crizei financiare a Greciei.

Modificările adoptate ieri privind Mecanismul de Stabiltate Financiară doresc să aducă noi garanţii statelor din afara Zonei Euro prin faptul că vor fi despăgubite imediat în cazul în care o ţară membră a zonei nu poate să-şi plătească asistenţa financiară acordată prin acest mecanism.

Acesta oferă asistenţă financiară pentru statele membre ale UE care se confruntă cu dificultăţi financiare şi are la bază şi o garanţie bugetară a UE, notează Radio România Actualități

Mecanismul European de Stabilitate Financiară acordă asistenţă statelor membre în cazul în care una dintre ţări este afectată sau serios ameninţată de perturbări financiare şi dacă acestea sunt cauzate de evenimente situate în afara controlului statului membru în cauză.

Mecanismul European de Stabilitate Financiară poate lua forma unui împrumut sau a unei linii de credit, acordată statelor membre. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.