Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Liberalii mai vor ceva. Încă o instituție

Liberalii mai vor ceva. Încă o instituție

DISTRIBUIȚI

 139879 – 18092015  –  Un număr de 95 de parlamentari au depus un proiect de lege pentru crearea Consiliului Național pentru Competitivitate – CoNaCo, o instituție care să răspundă provocărilor de competititvitate de pe piața globală.

Potrivit prim-vicepreședintelui PNL Andreea Paul, CoNaCo ar trebui să aibă în vedere crearea unui mecanism viabil și eficient în vederea monitorizării, corelării politicilor publice și creșterii gradului de competitivitate al României.

”Succesele economice românești sunt rare în competiția globală feroce a vremurilor noastre. E dificil să-ți aperi avantajele competitive sau să construiești politici publice pro-competitivitate în circumstanțele noastre politice și instituționale. Drept urmare, suntem o economie mică, cu producție românească mică și cu un nivel de trai codaș în UE. Calitatea politicilor publice este slabă. Importăm mai mult decât exportăm. Utilitatea economică a folosirii resurselor este redusă. Exportăm prea multe resurse cu valoare adăugată mică. Productivitatea capitalului și a muncii este redusă. Automat și salariile sunt mici. Toate acestea înseamnă competitivitate economică scăzută în România”, declară deputatul Andreea Paul. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.