Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Petru Filip: La nivelul UE nu s-a reușit conturarea unei poziții ferme...

Petru Filip: La nivelul UE nu s-a reușit conturarea unei poziții ferme în favoarea parcursului european al Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei

DISTRIBUIȚI

 139983 – 22092015  – Marți, 22 septembrie 2015, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Petru Filip, împreună cu deputații Laurențiu Dan Tocuț și Ion Pârgaru, secretar și, respectiv, membru al Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, au avut o întrevedere cu delegația Grupului Britanic al Uniunii Interparlamentare, condusă de Bob Blackman MP, membru al Biroului Executiv al Grupului.

Delegația parlamentară britanică efectuează o vizită oficială în România în perioada 21 – 25 septembrie, la invitația Grupului Român al Uniunii Interparlamentare. Din delegație mai fac parte Lordul Davies of Stamford, președintele Grupului de prietenie cu România din Parlamentul Britanic; Lordul Harrison of Chester, Philip Hollobone, Stephen Pound și Graham Jones, membri ai Camerei Comunelor.

Discuțiile s-au axat pe situația actuală de securitate la granița de Est a Uniunii Europene, cauze, posibile evoluții, reacțiile UE și NATO, criza refugiaților și modalități de abordare, naționale și europene, conflictul din Siria, impactul crizei economico-financiare din Grecia și perspectivele unei evoluții pozitive, în contextul rezultatelor alegerilor parlamentare din luna septembrie a.c..

Senatorul Petru Filip și-a exprimat îngrijorarea cu privire extinderea conflictelor înghețate în vecinătatea estică a UE și a evocat obiectivele și rolul Parteneriatului Estic, exprimându-și regretul că la nivelul UE nu s-a reușit conturarea unei poziții ferme și fără echivoc în favoarea parcursului european al Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei.

În ceea ce privește criza refugiaților, delegația britanică a subliniat necesitatea aplicării acordurilor Schengen, a întăririi frontierei Uniunii Europene și, ca principiu general, a adoptării unor măsuri convenite la nivel european, arătând că, în această etapă, este dificil de evaluat ce amploare va lua fenomenul. În acest context, referindu-se la multiplele provocări cu care se confruntă în prezent Uniunea Europeană și pentru care singurele soluții durabile sunt cele europene, dl. senator Petru Filip și-a exprimat opinia că Uniunea Europeană ar trebui să reașeze principiile pe realitatea europeană a momentului. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.