Acasă Externe Agenda Europeana Ungaria: Ungaria primește ajutor de la UE

Ungaria: Ungaria primește ajutor de la UE

DISTRIBUIȚI

139487 – 01092015 –  Uniunea Europeană ar putea finanța și înființa noi centre de primire a solicitanților de azil în Ungaria, la fel cum face în Italia și Grecia, a declarat comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos, potrivit Reuters, citată de agerpres.ro.

Reprezentantul CE, care se va deplasa în Ungaria în viitorul apropiat, a spus că executivul comunitar este pregătit să furnizeze sprijin suplimentar guvernului ungar în contextul creșterii numărului de persoane care tranzitează Balcanii pentru a ajunge în Uniunea Europeană și ”’dacă va fi necesar, va înființa un centru de primire în Ungaria”. Prevăzute a fi deschise în săptămânile următoare în Grecia și Italia, unde peste 300.000 de oameni au sosit deja în acest an pe cale maritimă, aceste centre de primire ale UE sunt deservite parțial de experți în imigrație proveniți din alte state membre. ”’Ungaria este supusă presiunii, așa cum este cazul Greciei și Italiei’”, a afirmat Avramopoulos, aflat la terminalul de la Calais al tunelului de sub Canalul Mânecii.

Ungaria intenționează să înăsprească săptămâna viitoare o serie de legi pentru a reduce presiunea valului de imigranți asupra țării, una dintre măsuri referindu-se la folosirea armatei, în caz de necesitate, pentru a ajuta forțele de poliție în apropierea graniței sudice. – PROMPT MEDIA

 

foto:euractiv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.