Acasă Externe Agenda Europeana Belgia: Klaus Iohannis a vorbit, numai în germană, cu Martin Schulz ”de...

Belgia: Klaus Iohannis a vorbit, numai în germană, cu Martin Schulz ”de toate”

DISTRIBUIȚI

 iohannis - martin shculz140534 – 15102015 -”Mulțumesc pentru discuția de azi, pentru primirea călduroasă. E, pentru mine, o bucurie și o plăcere să fiu la Parlamentul European. E prima vizită de lucru la Parlamentul European, prima întâlnire cu președintele Parlamentului European, chiar dacă ne-am întâlnit de multe ori și cu alte ocazii”, a precizat președintele Klaus Iohannis la începutul declarațiilor comune de joi, de la Bruxelles.

În ceea ce privește subiectele abordate în cadrul discuțiilor cu Martin Schulz, Iohannis a susținut că ”am apreciat rolul pozitiv al președintelui în multe chestiuni și dosare complciate pentru UE”, astfel că cei doi oficiali au vorbit despre chestiunea migrației și despre libertate de mișcare a forței de muncă.

”Am fost de acord că problema trebuie tratată integral, trebuie să ajungem la sursă, să tratăm problema unde apare, să colaborăm cu țările de unde vin refugiații. Am ajuns și la tematica țărilor de tranzit. Trebuie să colaborăm cu Turcia pentru un control mai bun asupra mișcării refugiaților. Am atins chestiunea siguranței și a asigurării frontierelor UE. A venit vorba și despre spațiul Schengen. Opinia președintelui e că spațiul Schengen e demn de a fi păstrat. Și locul României e în interiorul spațiului Schengen”, a declarat Iohannis.

Șeful statului român a fost mai scurt referitor la al doilea subiect și a afirmat că această chestiune ”nu poate fi pusă sub semnul întrebării. E o valoare câștigată care trebuie păstrat”. Președintele Klaus Iohannis participă joi și vineri la Consiliul European de toamnă, unde se discută despre problema migrației.

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a afirmat joi, după întâlnirea avută la Bruxelles cu președintele Klaus Iohannis, că în sfârșit a discutat, o oră întreagă, în limba germană, cu un șef de stat. sursa: B1.ro. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.