Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Securitatea energetică românească și politica trădării

București: Securitatea energetică românească și politica trădării

DISTRIBUIȚI

 gheorghe_daniel140752 – 27102015 –  În ciuda unei retorici naționaliste de campanie, deciziile politice luate de premierul Victor Ponta reprezintă acte prin care se trădează interesul națiunii române. De altfel, dacă privim strict securitatea energetică, putem spune că aici Victor Ponta continuă politicile dezastruoase începute de modelul său politic, Adrian Năstase, prim-ministru care a vândut resursele subsolului unei companii austriece controlate de ruși, declară deputatul PNL de Ilfov Daniel Gheorghe.

Victor Ponta nu a ținut cont niciodată de faptul că România este parte nu doar a sistemului de securitate euro-atlantic, ci și a sistemului energetic occidental. Astfel, deciziile sale amenință direct atât interesele energetice românești cât și interesele geo-strategice ale statelor membre NATO.

Cel mai recent exemplu, consideră Gheorghe, este refuzul constant al premierului de a renegocia sistemul de redevențe pentru companiile străine care exploatează hidrocarburi și resurse minerale pe teritoriul României. Astfel, România pierde miliarde de euro în fiecare an, doar pentru că Guvernul României ignoră cu bună știință această problemă.

”Victor Ponta a primit toate informările de care avea nevoie de la fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu. Nu a ținut însă cont de ele și a acționat în interesul companiilor străine. Și, ca și cum aceste lucruri nu ar fi fost de ajuns, premierul a născocit celebra supra-acciză pentru benzină și motorină, o decizie proastă, după cum chiar el avea să declare la începutul acestui an. Acea decizie a lovit puternic atât în mediul de afaceri, cât și în cetățenii onești, plătitori de taxe și impozite. În prezent, nivelul redevențelor este undeva între 3,5 și 13,5%, și trebuie să crească, iar în ciuda faptului că nivelul redevențelor trebuia actualizat în cursul anului 2014, ne aflăm deja spre sfârșitul lui 2015 iar Guvernul României nu dă semne că se va prezenta  în fața Parlamentului cu un proiect normativ pe tema redevențelor. În loc să facă aceste lucruri, Guvernul Ponta a decis chiar că este mai bine să facă OMV Petrom un cadou de 90,8 milioane de euro, ajutor de stat oferit printr-un împrumut nerambursabil! Guvernul devine astfel un fel de asistent social față de OMV Petrom, companie față de care evită să ia măsuri de echilibrare a cotelor de redevențe, cote  pe care în mod legitim  le are de încasat. Victor Ponta nu s-a oprit însă aici. În prea lungul său mandat, au mai fost cel puțin două cazuri flagrante,  când “patriotul” Ponta a jucat contra intereselor României. În primul rând, ne amintim cu toții cum în urmă cu un an, Victor Ponta ataca procurorii români care puseseră sechestru pe activele Lukoil. Deși rușii erau acuzați oficial că prejudiciaseră statul român cu peste două miliarde de dolari, Victor Ponta a decis să intervină într-o problemă a Justiției, dispută unde s-a situat de partea  companiilor lui Vladimir Putin! Un alt caz flagrant ce poate fi considerat o trădare a intereselor de securitate energetică euro-atlantice este generat de dorința premierului ca România să construiască reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă cu o companie chineză. Asta, deși China este parte a unei organizații ce și-a asumat public scopul de a lupta împotriva Alianței Nord-Atlantice și a Occidentului. Domnule Ponta, în locul României, a Justiției române și a intereselor de securitate națională ați ales OMV Petrom (controlat de Gazprom), Lukoil și China. Domnule Ponta, ne ascundeți ceva?” –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.