Acasă Politic Exerciții militare în Marea Neagră

Exerciții militare în Marea Neagră

DISTRIBUIȚI

 avion - P-3 Orion140425  – 12102015  – Militarii Forţelor Navale Române participă de luni la exerciţii în apele internaţionale ale Mării Negre împreună cu militari americani, bulgari şi ucraineni. Exerciţul se înscrie în programul de sprijin din partea Statelor Unite pentru aliaţii şi partenerii din estul Europei.

La operaţiuni participă fregata Regina Maria, care va avea la bord un elicopter Puma naval şi o grupă de forţe pentru operaţiuni speciale, corveta Horia Măcelariu, iar pentru sprijinul secvenţelor de luptă antiaeriană şi luptă la suprafaţă Forţele Aeriene Române participă cu două aeronave MiG 21-Lancer.

Forţele navale ale SUA sunt reprezentate de distrugătorul USA Porter şi un avion maritim de patrulare P-3C Orion, forţele navale ucrainene, de fregata Hetman Sahaidakni, iar forţele navale bulgare de fregata Verni.

Membrii forţelor navale ale Statelor Unite şi României vor analiza şi exersa tactici, tehnici şi proceduri de strategie de luptă antisubmarin pentru a spori interoperabilitatea şi capacitatea comună de a asigura securitatea şi stabilitatea în Marea Neagră. – PROMPT MEDIA

foto:romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.