Acasă Externe Israel: Mai multe grădinițe românești în Israel

Israel: Mai multe grădinițe românești în Israel

DISTRIBUIȚI

 Aurescu - romani Israel140638 – 21102015 – Ministrul de Externe Bogdan Aurescu s-a întâlnit la 20 octombrie 2015 cu membri ai comunităţii cetăţenilor israelieni originari din România. Șeful diplomației române a exprimat apreciere pentru activitatea şi buna imagine pe care o au aceştia în societatea israeliană şi a subliniat rolul lor important în consolidarea relaţiilor româno-israeliene, dar şi în construirea Statului Israel modern. A apreciat, totodată, modul în care aceștia îşi păstrează elementele de identitate, în special cele de limbă, şi a încurajat menţinerea şi aprofundarea legăturilor cu ţara de origine.

În cadrul întâlnirii, ministrul Bogdan Aurescu a avut loc un dialog deschis cu privire la preocupările acestei comunități. În context, a evidențiat necesitatea de a dezvolta, pe viitor, relația cu noile generații ale israelienilor originari din România, respectiv generațiile a doua și a treia, inclusiv prin intermediul rețelei educaționale în limba română. A arătat că Guvernul României încurajează tinerii cu origini româneşti să-şi desăvârşească pregătirea profesională în instituţii româneşti de educaţie şi acordă, în continuare, burse de studii universitare descendenţilor israelienilor.

Şeful diplomaţiei române a încurajat iniţiative precum cea pe care o desfăşoară Ambasada României în Israel, denumită ”Next Generation Club”, şi a salutat deschiderea, la Rehovot, anul trecut, a primei grădinițe românești din Israel, inițiativă care ar putea fi preluată şi în alte localităţi din Israel. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.