Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Parchetul General solicită documente de la Primăria Sectorului 4

București: Parchetul General solicită documente de la Primăria Sectorului 4

DISTRIBUIȚI

Parchetul General 140878 – 03112015  –  Procurorii Parchetului General au fost marți, 3 noiembrie, la sediul Primăriei Sectorului 4 pentru a ridica documente care au legătură cu tragedia de la clubul Colectiv. După cum se știe, primăria condusă de Cristian Popescu Piedone este instituția care a eliberat avizele de funcţionare ale clubului Colectiv, unde vineri seara s-a produs un incendiu al cărui bilanţ provizoriu este de 32 de morţi, lor adăugându-li-se zeci de răniţi aflați acum în stare gravă.

Primarul Piedone se consideră nevinovat și refuză să discute cu reprezentanții presei.

În presă au apărut informații potrivit cărora în clipa în care cei trei patroni (reținuți) iresponsabili ai SC Colectiv SRL au preluat spațiul de la ”Pionierul” s-a stabilit și schimbarea destinației acestuia  ”va folosi spațiul cu destinația «sediu social» ca punct de lucru ce va desfășura activitățile: club, discotecă, bar”. Potrivit cetateanul.net, în acel moment s-a hotărât, potrivit documentului, schimbarea destinației în club, bar, discotecă. Potrivit (Legii 50/1991) lucrările de schimbare a destinației se pot face numai după eliberarea, de către primar (Piedone, în cazul nostru) a unei autorizații de construire! Primarul Cristian Popescu Piedone nu a solicitat autorizație de construire. Dacă Piedone respecta legea și solicita autorizație de construire, tragedia nu se mai întâmpla niciodată. Nu legislația e de vină, ci aceia puși să o aplice, susțin gazetarii site-ului.

Așadar, Piedone trebuia să condiționeze eliberarea unui acord de funcționare a clubului de obținerea prealabilă a autorizației de construire. Dacă solicita autorizația trebuia să îi elibereze lui SC Colectiv un certificat (de urbanism) în care să se menționeze avizele necesare obținerii autorizației de construire. Între acestea avizul ISU este obligatoriu. Or, pompierii nu puteau elibera niciodată aviz pentru sarcofagul de beton, cu o singură ieșire, căruia Piedone i-a dat voie să funcționeze. Dacă, prin absurd, ar fi obținut avizul ISU, lucrările de schimbare a destinației spațiului trebuia recepționate de o comisie, din care să facă parte un reprezentant al ISU, unul al ISC (Inspectoratul de Stat în Construcții) și unul al Primăriei. Tot atunci, patronii trebuia să prezinte celor de la ISU un scenariu în caz de incendiu, inclusiv planul de evacuare a clienților, abia apoi urmând să primească autorizația de securitate la incendiu. Numai după parcurgerea etapelor de mai sus, putea primarul Piedone să elibereze acordul de funcționare și, abia apoi, autorizația de funcționar. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.