Acasă Externe Bruxelles: Lazăr Comănescu, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

Bruxelles: Lazăr Comănescu, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

DISTRIBUIȚI

lazar-comanescu-noul-ministru-de-externe-18333737141618 – 14122015 –  Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, participă luni, 14 decembrie 2015, la reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre ale Uniunii Europene (CAE), care se desfăşoară la Bruxelles.

Pe agenda discuţiilor figurează evoluţiile recente din statele Parteneriatului Estic (PaE), în urma angajamentelor asumate la summit-ul PaE desfăşurat la Riga în mai 2015. De asemenea, vor fi analizate: mijloacele prin care Uniunea Europeană poate contribui la combaterea terorismului; sprijinul pe care UE îl poate acorda procesului de reconciliere politică şi avansare a reformelor din Irak; situaţia din Libia, în prezenţa noului Trimis Special pentru Libia al Secretarului General al ONU, Martin Kobler.

Totodată, şefii diplomaţiilor europene vor avea un dejun de lucru informal, la care va participa şi ministrul de externe turc, Mevlüt Çavuşoğlu, discuţiile urmând a se concentra pe evoluţiile din Siria, Irak şi Libia şi pe combaterea terorismului.

În marja reuniunii CAE, ministrul Lazăr Comănescu va lua parte la un dejun de lucru privind situaţia din Belarus – găzduit de Letonia şi Finlanda – la care a fost invitat ministrul de externe din Belarus, Vladimir Makei. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.