Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Avertismentul lui Văcăroiu

București: Avertismentul lui Văcăroiu

DISTRIBUIȚI

 Nicolae Văcăroiu141629 – 14122015 – Președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a afirmat sâmbătă că există un exces de studii de fezabilitate în unitățile administrativ-teritoriale din țară, aceste studii nefinalizându-se în proiecte.

”Constatările noastre sunt că asistăm la un exces de studii de fezabilitate. De multe ori, acest exces ar fi bun dacă s-ar concretiza în proiecte aprobate. Din păcate, multe dintre studiile de fezabilitate nu se transformă în proiecte. Aici au o vină, după părerea mea, și cei din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care ar trebui să aibă permanent discuții cu ordonatorii principali de credite de la unitățile administrativ-teritoriale, să le explice că aceste studii de fezabilitate trebuie cântărite cu grijă atunci când se ia decizia elaborării lor”, a declarat Văcăroiu, la Parlament, după prezentarea proiectului de buget al Curții de Conturi pe anul 2016, în fața Comisiilor reunite de buget-finanțe.

El a precizat că, din totalul de 2.681 de unități administrativ-teritoriale din țară, Curtea de Conturi a controlat aproximativ 1.000, suma investită pentru aceste studii fiind de 30 de milioane de euro. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.