Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Fosta soție a șefului Senatului, la DNA

București: Fosta soție a șefului Senatului, la DNA

DISTRIBUIȚI

CAMPANIE - COPII SANATOSI141630 – 14122015 – Fosta soție a lui Călin Popescu – Tăriceanu va fi audiată de procurorii DNA. Ioana Valmer a fost chemată să dea declarații în fața oamenilor legii după ce a apărut în dosarul retrocedărilor în dosrul lui Remus Truică. În acest dosar, autointitulatul prinț Paul al României este pklasat în arest la domiciliu.

Fosta soție a lui Popescu – Tăriceanu a perfectat mai multe acorduri imobiliare, dar și mai multe tranzacții suspecte și credite cu acte false, anunță RTV. Este al treilea nume din acest dosar legat de Călin Popescu – Tăriceanu, după ce doi foști colaboratori de-ai președintelui Senatului au fost reținuți în primă instanță.

Dupa ce ferma Baneasa a intrat in posesia Printului Paul, terenul a fost parcelat si vandut, astfel incat sa se piarda urma celor care au reusit sa puna mana pe acea suprafata de teren. Este vorba despre mai multe tranzactii suspecte, in conditiile in care au fost luate credite cu acte false.

Cei implicati in acest dosar au incercat sa eludeze toate taxele notariale, pentru ca in momentul tranzactiei ar fi trebuit sa plateasca 6,5 milioane de euro, insa au asteptat un moment prielnic, cand toata taxele notariale au scazut. Practic, terenul nu mai era evaluat la 1.000 de euro metru patrat, ci la 54 de euro pe metru patrat si taxele au fost de 20 de ori mai mici. Toate aceste lucruri vor trebui sa fie explicate la DNA de fosta sotie a lui Calin Popescu – Tariceanu.

DNA precizează că, începând cu noiembrie 2006, Remus Truică, Robert Roșu și alte persoane au constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de o persoană interesată, prin oferire de bani/ bunuri persoanelor din cadrul autorităților/ instituțiilor deținătoare a acestor proprietăți, instigarea și complicitatea la săvârșirea, de către acestea, a infracțiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziție și semnarea înscrisurilor necesare, traficarea influenței reale asupra funcționarilor publici.

Dan Andronic, Marius Marcovici și Lucian Mateescu au aderat, conform DNA, la grupul infracțional – primii doi în 2007, ultimul în 2011. – PROMPT MEDIA

foto:opiniatimisoarei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.