Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Democrația funcționează prin majorități

București: Democrația funcționează prin majorități

DISTRIBUIȚI

 Nicusor Dan142057 – 20012016  –  Uniunea Salvati Bucurestiul (USB) se alătură PNL și cere premierului Dacian Ciolos sa revina asupra refuzului de a modifica legea alegerilor locale pentru reintroducerea alegerii in doua tururi a primarilor.

USB susţine că Guvernul are responsabilitatea pentru organizarea de alegeri corecte si care sa garanteze sanse egale pentru toti competitorii. Guvernul are obligatia sa lanseze o dezbatere publica prin Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic si, in conditiile in care societatea se pronunta pentru modificarea legii, sa o faca prin ordonanta de urgenta.

”Guvernul Ciolos pare ca nu intelege ca are o responsabilitate fata de societate, nu este doar o anexa a Parlamentului care l-a numit. Guvernul Ciolos a fost numit in urma unei puternice revolte a societatii fata de clasa politica in ansamblul ei, pentru a guverna in mod rezonabil si a organiza in mod democratic alegerile. Daca in chestiunea esentiala a alegerii primarilor, de care depinde viata cetatenilor in urmatorii patru ani, Guvernul Ciolos se derobeaza de responsabilitate, nu inteleg rostul acestei guvernari si nu inteleg rostul Ministerului pentru Consultare Publica si Dialog Civic”, a declarat Nicusor Dan, presedintele formațiunii.

Potrivit USB, alegerea primarilor intr-un singur tur are mai multe aspecte nedemocratice, dovedite la alegerile locale din 2012: permite alegerea primarilor cu mai putin de 50% din voturi, acestia nereprezentand o majoritate si nefiind reprezentativi pentru colectivitate, favorizeaza primarii in functie, majoritatea acestora fiind realesi asa cum s-a vazut la scrutinul din 2012, anuleaza dezbaterea electorala, primarii in functie nedorind sa participe la dezbateri pentru a nu aduce notorietate contracandidatilor și forteaza votul util si nu da posibilitatea cetatenilor sa se exprime in primul tur pentru candidatii cu care rezoneaza.

”Democratia functioneaza prin majoritati. A permite alegerea unui primar care nu este votat de o majoritate nu este democratic. E foarte simplu” a declarat Nicusor Dan. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.