Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Gorghiu s-a supărat pe Cioloș

București: Gorghiu s-a supărat pe Cioloș

DISTRIBUIȚI

Alina Gorghiu142044 – 20012016  –  După ce guvernul condus de premierul Dacian Cioloș a refuzat ordonanța de urgență propusă de membrii PNL, conform căreia trebuie modificată legislația electorală, co-președintele Alina Gorghiu a spus căse aștepta la altă poziție. ”Mă așteptam ca premierul și Guvernul României să-și asume o modificare de legislație în sensul asigurării reprezentativității aleșilor în sensul în care o competiție reală să fie realizată mai ales prin al doilea tur de scrutin. Astăzi (n.r.), prim-ministrul a decis sa nu se implice în acest lucru, invocând o posibilă interpretare de partizanat politic. Acest proiect, și anume alegerile în două tururi nu ține de politic. El ține de drepturile cetățenilor. Eu o să mai încerc să-l conving, si vom face demersuri la nivel parlamentar. Nu pot să vă mint și să spun ca are 100% șanse acest proiect, pentru ca PSD-ul este un mare adversar al alegerilor primarilor în două tururi de scrutin”, a declarat Gorghiu.

Aceasta a declarat că nu s-a așteptat ca premierul Dacian Cioloș să ia această poziție, deoarece prin primul program, prevederea schimbării legislației electorale era una dintre cele mai importante.

Legislația electorală nu poate fi însă schimbată cu un an înainte de alegeri, iar propunerea ca primarii să fie aleși într-un singur tur de scrutin a aparținut PNL. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.