Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Primarul în funcție – 80% șanse să mai ia un mandat

București: Primarul în funcție – 80% șanse să mai ia un mandat

DISTRIBUIȚI

stampila-de-vot142415 – 10022016 – Președintele Expert Forum, Sorin Ioniță, a prezentat un studiu din care rezultă că, în cazul desfășurării alegerilor locale într-un singur tur de scrutin, probabilitatea ca primarul aflat în funcție să fie reales este de 80%.

”În momentul de față, structura politică la nivel de primari a României se împarte între două partide dominante – PNL și PSD -, care practic au cam monopolizat spectrul politic și alegerile locale, și zonele predominant maghiare unde se menține UDMR. Într-un singur tur, probabilitatea de 80% este că primarul actualmente în funcție se va realege. Am văzut după ce am făcut noi această analiză, că a ieșit un alt studiu care confirmă, care spune că în municipiile capitală de județ probabilitatea e chiar de 90% ca actuala conducere să se realeagă”, a declarat Ioniță cu ocazia lansării raportului anual al EFOR.

El consideră că există o mare problemă cu politica anul acesta deoarece vor fi două runde de alegeri – locale și parlamentare – care sunt legate prin aceea că orice actor politic nou sau chiar partidele mai mari folosesc localele ca o testare pentru alegerile generale, iar la nivelul societății există o discuție asupra desfășurării acestor alegeri într-un tur sau două tururi.

”În plus, avem problema nerezolvată de Parlamentul României, cu cei 552 de migratori, deci practic din 3.100 (de primari – n.r.) avem 552 de migratori pe ordonanța Dragnea, din toamna lui 2014. Curtea Constituțională, anul trecut în ianuarie, a invalidat ordonanța și a dat temă Parlamentului să pună în ordine – ori le ia mandatele acestora, ori schimbă legea ca să se poată migra. Timp de un an și ceva, Parlamentul a luat o non-decizie, a decis să nu facă absolut nimic și să ignore complet chestiunea. Parlamentul este în afara Constituției cu această temă și vom merge la alegeri locale într-un singur tur, cu 552 de ‘ilegaliști’ (…) care vor organiza alegeri locale cu 80% șanse să se realeagă și, odată realeși, vor organiza și alegerile parlamentare din noiembrie”, a explicat Ioniță, citat de agerpres.ro  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.