Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Revoluționar la cinci ani

București: Revoluționar la cinci ani

DISTRIBUIȚI

certificate revolutionar142414 – 10022016 – Inspectorii Corpului de Control al prim-ministrului au descoperit un caz incredibil. Este vorba despre un revoluționar născut în orașul Corabia, care în 1989 avea cinci ani. Acest lucru nu l-a împiedicat să primească, în baza Legii 42/1990 (Legea pentru cinstirea eroilor-martiri și acordarea unor drepturi urmașilor acestora, răniților, precum și luptătorilor pentru victoria Revoluției din decembrie 1989), atât certificat de rănit, cât și de luptător pentru victoria Revoluției.

Omul a primit aceste titluri, deși nu a prezentat un certificat medico-legal, se arată în raportul Corpului de Control. La dosar există o adresă a Parchetului Militar cum că ar fi fost rănit “în urma unei busculade” petrecută în Craiova și declarația pe proprie răspundere a eroului, din care aflăm că “Pe 22 decembrie 1989 (…) Bunica m-a îmbrăcat și am plecat împreună spre centrul orașului (…) Din jurul meu se auzea… și am strigat și am ridicat două degete în semn de victorie. Menționez că eram în brațele bunicii.”

Cazul sau a fost descoperit de Corpul de Control al premierului, în cadrul unei acțiuni de documentare privind situația indemnizațiilor plătite eroilor Revoluției și urmașilor acestora. Din 1992 până în 2014, aceste indemnizații au totalizat peste 3,2 miliarde lei. – PROMPT MEDIA

foto:monitorulexpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.