Acasă Externe Franța: Alte căi deschise

Franța: Alte căi deschise

DISTRIBUIȚI

reuniune mediu_Paris_feb 2016142498 – 15022016 – Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a participat, la 12 februarie 2016, la Paris, la Reuniunea la nivel înalt în domeniul schimbărilor climatice, ca urmare a Conferinței Părților la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice din luna decembrie 2015.

Reuniunea a fost organizată de Olanda, în calitate de stat care deține Președinția actuală a Uniunii Europene și de Franța, în calitate de țară care deține Președinția Conferinței Părților la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice. Evenimentul a urmărit evaluarea impactului acordului istoric privind schimbările climatice obținut la Paris în luna decembrie, precum și discutarea celor mai importante demersuri pe agenda curentă de implementare, la nivel european, a prevederilor Acordului, inclusiv procesul de ratificare.

”Considerăm că Acordul de la Paris deschide calea limitării creșterii temperaturii la nivel global sub 20 C. Suntem încrezători că un mesaj clar și puternic a fost transmis investitorilor, mediului de afaceri și factorilor de decizie, în sensul că ceea ce urmează este trecerea la o societate și o economie cu emisii reduse de carbon. Acordul de la Paris a fost doar un prim pas și, pentru a câștiga această bătălie, este nevoie să continuăm și să intensificăm eforturile” a spus ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Cu această ocazie, Sharon Dijksma, ministrul Mediului al Olandei, a făcut referire la perspectivele președinției europene în exercițiu pentru implementarea acordului. Ministrul francez al ecologiei, Ségolène Royal, a menționat principalele priorități până la viitoarea conferință COP 22 din Maroc, solicitând acțiuni concertate atât la nivelul guvernelor cât și al actorilor non-statali, care sunt angajați într-un mare număr de coaliții voluntare. Un calendar tentativ de implementare și ratificare a acordului de la Paris a fost propus de directorul general pentru acțiune climatică din DG Climat a Comisiei Europene, Jos Delbeke. Mai multe inițiative din sectorul privat, la nivelul comunităților locale, sau Agenției Internaționale pentru Aviație Civilă, au fost de asemenea prezentate miniștrilor participanți.

Următoarea reuniune importantă este semnarea Acordului de la Paris, ce va avea loc la sediul Națiunilor Unite de la New York, pe 22 aprilie 2016. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.