Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Patru români morți în Cehia

București: Patru români morți în Cehia

DISTRIBUIȚI

accident Cehia143351 – 30032016 – Ambasada României în Cehia a fost informată de poliția cehă cu privire la producerea unui accident rutier, în cursul zilei marți, pe autostrada D5 (Praga – Nurenberg), în dreptul orașului Plzen, soldat cu decesul a patru cetățeni români și rănirea altor trei, informează MAE.

            Misiunea diplomatică română a efectuat demersurile legale pe lângă autoritățile competente cehe în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privirea la identitatea victimelor, starea de sănătate a cetățenilor români răniți și împrejurările producerii accidentului.

MAE precizează că, potrivit informațiilor furnizate până în prezent, în accidentul rutier au fost implicate două autovehicule înmatriculate în România, un camion și un autoturism, cel din urmă având la bord șapte cetățeni români. Conform declarațiilor unor reprezentanți ai poliției, camionul a lovit din spate autoturismul, care a fost proiectat în parapetele de protecție de pe marginea autostrăzii.

            În urma coliziunii, patru dintre cetățenii români aflați în autoturism și-au pierdut viața, alți trei fiind transportați la Spitalul Universitar din Plzen, doi dintre aceștia aflându-se în stare gravă. În acest moment, la nivelul poliției cehe este în curs ancheta privind circumstanțele în care s-a produs accidentul.

            Consulul român s-a deplasat, în regim de urgență, la unitățile spitalicești în care sunt internați cetățenii români răniți, precum și la organele de poliție în vederea obținerii de informații suplimentare. Împotriva șoferului camionului implicat în accident a fost inițiată cercetarea penală. – PROMPT MEDIA

foto:ph-online.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.