Acasă Externe Atenţionare de călătorie în Cehia: incendiu în Parcul Național Boemia Elvețiană. Autoritățile...

Atenţionare de călătorie în Cehia: incendiu în Parcul Național Boemia Elvețiană. Autoritățile au interzis accesul

DISTRIBUIȚI

 165794 – 28072022 – Ministerul de Externe îi avertizează pe cetăţenii români care se află în Cehia că în Parcul Național Boemia Elvețiană (České Švýcarsko), din regiunea Děčín, s-a produs un incendiu care afectează circa 1.000 de hectare de pădure.

Autorităţile cehe au luat măsuri pentru evacuarea populaţiei şi a turiştilor străini şi recomandă evitarea călătoriilor în regiunea respectivă până la normalizarea situaţiei.

Administrația Parcului Național Boemia Elvețiană a solicitat Ministerului Mediului să emită o măsură cu caracter general, care interzice intrarea în pădure de pe teritoriul Parcului Național České Švýcarsko, inclusiv pe traseele de drumeții marcate, pentru o perioadă de cel puțin 14 zile. Motivul emiterii acestuia este asigurarea siguranței vizitatorilor în cazul în care apar noi focare de incendiu în alte părți ale parcului național. Măsura va fi ridicată imediat ce incendiul va fi stins și se va verifica siguranța infrastructurii turistice.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă pot solicita asistenţă consulară la Ambasada României la Praga. Ministerul de Externe recomandă consultarea paginilor sale de internet şi aplicaţia gratuită ”Călătoreşte în siguranţă” pentru informaţii şi sfaturi.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Praga: +420 257 532 090, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Cehă: +420 607 078 501.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://praga.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.