Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Franța: Ana Birchall, la lucrările Comisiei pentru egalitate şi nediscriminare a APCE

Franța: Ana Birchall, la lucrările Comisiei pentru egalitate şi nediscriminare a APCE

DISTRIBUIȚI

SIGLE_apce142992 – 10032016 –  Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor şi parlamentar de referinţă la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei pe problema eliminării violenţei împotriva femeilor, va participa la lucrările Comisiei pentru egalitate şi nediscriminare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) şi la reuniunea Reţelei parlamentarilor pentru combaterea violenţei asupra femeilor. Evenimentele vor avea loc, în perioada 10 – 12 martie, la Paris.

Printre temele principale care vor fi dezbătute în cadrul celor două reuniuni se numără: rolul femeii în viaţa publică, rolul Convenţiei de la Istanbul în combaterea violenţei împotriva femeilor, discriminarea de gen sau evaluarea impactului măsurilor menite să îmbunătăţească reprezentarea politică a femeilor.

Înaintea plecării, Ana Birchall a subliniat că violenţa împotriva femeilor trebuie combătută la nivel global, prin politici coordonate. “Violenţa împotriva femeilor a reprezentat în ultimele decenii unul dintre fenomenele cu cele mai grave consecinţe asupra dezvoltării armonioase a unei societăţi, întrucât nu afectează doar o anumită categorie socială sau o anumită regiune, ci poate afecta orice persoană, din orice colţ al lumii. Trebuie să spunem un nu hotărât violenţei de orice fel, tocmai pentru că violenţa naşte violenţă”, a declarat Birchall. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.