Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Protocol româno-moldovean privind formarea personalului din MAI

București: Protocol româno-moldovean privind formarea personalului din MAI

DISTRIBUIȚI

 Toba -  Alexandru Jizdan143960 – 29042016 – Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a avut, joi, 28 aprilie a.c., o întâlnire oficială cu omologul din Republica Moldova, Alexandru Jizdan. În cadrul reuniunii, oficialul moldovean a mulțumit pentru sprijinul constant pe care MAI român l-a acordat ministerului de interne din Republica Moldova și a apreciat importanța continuării acestei foarte bune relații de colaborare.

Ministrul Petre Tobă a menționat că MAI român are în continuare disponibilitatea de a contribui la procesul de reformă din ministerul afacerilor interne moldovean, prin intensificarea sprijinului pe care îl acordă atât în plan operațional, cât și în cel al pregătirii profesionale.

La solicitarea părții moldovene, MAI român va putea acorda expertiză în domeniul asigurării ordinii publice, al gestionării situațiilor de urgență, al atragerii de fonduri europene și al analizei informațiilor. De asemenea, partea română și-a exprimat disponibilitatea pentru a contribui prin expertiză pe orice alt palier operațional care presupune întărirea cooperării la frontieră și intensificarea schimbului de date referitoare la prevenirea și combaterea fenomenului infracțional transfrontalier.

În acest sens, cei doi miniștri de Interne au semnat un Protocol interministerial privind formarea personalului, acest document permițând un acces mai larg la formele de învățământ ale MAI român și moldovean, fiind incluse, pe lângă Academiile de Poliție și școlile de agenți și subofițeri. În acest an, Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București are 10 locuri destinate pregătirii viitorilor ofițeri ai ministerului de interne moldovean. În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au subliniat importanța continuării colaborării în scopul combaterii criminalității organizate și transfrontaliere, în special în ceea ce privește criminalitatea informatică și contrabanda, fiind menționată importanța schimbului de informații permanent prin intermediul Centrului Comun de Contact de la Galați. – PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.