Acasă Externe Grecia: Grecia a început procesul de retrimitere a imigranţilor către Turcia

Grecia: Grecia a început procesul de retrimitere a imigranţilor către Turcia

DISTRIBUIȚI

143462 – 04042016 – Grecia a trimis primele două feriboturi deimigranticătre Turcia, prima tabără vizată fiind cea din insula Lesbos, scrie Reuters. Imigranţii vor fi primiţi în oraşul Dikili, pe coasta de vest a Turciei. Potrivit acordului Turcia – UE, pentru fiecare imigrant ilegal retrimis în Turcia, un solicitant de azil sirian va fi acceptat în Uniunea Europeană, în limita a 72.000 de persoane. Cu o zi înainte, presa susţinea că autorităţile din Turcia nu erau pregătite pentru reprimirea refugiaţilor. Sursa citată a obţinut informaţia de la un martor, care susţine că trei feriboturi, sub pavilion turcesc, a plecat de pe insula Lesbos dis-de-dimineaţă către Dikili. Cei mai mulţi imigranţi sunt originari din Pakistan şi Bangladesh, a afirmat şi purtătorul de cuvânt al Frontex, Ewa Moncure.

            Fiecare imigrant era însoţit de un angajat al Frontex, iar în cele două feriboturi au fost prezenţi şi ofiţeri de poliţie greci.

            Un mic grup de protestatari a scandat, către autorităţi, ”Ruşine să vă fie”. De asemenea, au arborat un banner pe care era scris ”Feriboturi pentru transport sigur, nu pentru deportări”. O altă navă transportând migranţi a părăsit luni dimineaţă insula Chios cu destinaţia Turcia.

Comisia Europeană a fost dur criticată de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) şi de organizaţia Amnesty International, iar demnitarii de la Bruxelles au afirmat că procesul  de trimitere al refugiaţilor în Turcia a început luni, 4 aprilie.PROMPT MEDIA

foto:stiritvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.