Acasă Externe Bruxelles: Muntenegru, gata să fie primită în NATO

Bruxelles: Muntenegru, gata să fie primită în NATO

DISTRIBUIȚI

 reuniune NATO144277 – 20052016 –  Ministrii de Externe din NATO si Muntenegru au semnat protocolul de aderare, marcand etapa finala a drumului acestei tari spre statutul de membru al Aliantei Nord-Atlantice, relateaza Xinhua si Tanjug, preluate de Agerpres.ro.

Purtatoarea de cuvant a NATO, Oana Lungescu, a declarat că Muntenegru este foarte aproape sa devina al 29-lea membru al NATO.

Semnarea protocolului permite țării sa participe ca observator in cadrul reuniunilor NATO. În Muntenegru, NATO va avea un promotor convins al valorilor sale in Balcanii de Vest, neglijati, a afirmat premierul muntenegrean, Milo Djukanovic, la Bruxellles. Prin semnarea protocolului la nivel de ministri de Externe ati recunoscut eforturile noastre pe calea spre o aderare deplina, a mai aratat Djukanovic.

Ministrii de Externe din NATO au invitat oficial in decembrie anul trecut Muntenegru sa se alature Aliantei Nord-Atlantice Ultima extindere a NATO dateaza din 2009, cand au aderat Albania si Croatia, alte doua tari din Balcani. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.