Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Precizări de la IGI

București: Precizări de la IGI

DISTRIBUIȚI

IGI - gazduirea strainilor144141 – 12052016 – Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) informează cetățenii străinii intraţi pe teritoriul României, dar şi pe cei aflaţi în România, cu privire la respectarea legalităţii condiţiilor de şedere în România, respectiv la găzduirea străinilor şi informarea autorităţilor cu privire la schimbările intervenite în situaţia celor aflaţi  pe teritoriul României.

Astfel, străinii intraţi legal pe teritoriul României, precum şi persoanele care îi găzduiesc au obligaţia să anunţe despre aceasta structura de poliţie competent teritorial, în termen de 3 zile de la data intrării, respectiv a găzduirii. În situaţia cazării în hoteluri sau în alte unităţi turistice, străinul va îndeplini formalităţile de luare în evidenţă la administraţia locului respectiv, care, în termen de 24 de ore, va comunica datele necesare structurii de poliţie competent teritorial. Totodată, aceste date vor fi prezentate şi structurii teritoriale din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări.

Neîndeplinirea de către străin sau de către persoana care îl găzduieşte a obligaţiei de anunţare a şederii acestuia, până cel târziu după 3 zile, este considerată contravenţie şi se sancţionează  cu amendă de la 100 lei la 500 lei.

De asemenea, pe durata şederii în România străinii sunt obligaţi să declare la formaţiunea teritorială a Inspectoratului General pentru Imigrări care le-a acordat dreptul de şedere, următoarele: orice modificare intervenită în situaţia personală, în special schimbarea numelui, a cetăţeniei, a domiciliului sau reşedinţei, încheierea, desfacerea ori anularea căsătoriei, naşterea unui copil, decesul unui membru de familie aflat pe teritoriul României; orice modificare intervenită în legătură cu angajarea sa în muncă; prelungirea valabilităţii sau schimbarea documentului de trecere a frontierei de stat. Străinul care îşi schimbă numele, cetăţenia, domiciliul sau reşedinţa este obligat ca, odată cu declararea modificării intervenite în situaţia personală, să solicite un nou  document de identitate, în termen de 30 de zile. Furtul sau pierderea documentelor de trecere a frontierei de stat va fi declarată organului de poliţie competent teritorial, în termen de 48 de ore. – PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.