Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Manifestări prilejuite de Ziua Eroilor (9 iunie 2016)

Manifestări prilejuite de Ziua Eroilor (9 iunie 2016)

DISTRIBUIȚI

 ziua eroilor144389 – 27052016 – Ministerul Apărării, Ministerul Educației, Ministerul de Externe autorităție locale vor organiza, în data de 9 iunie, activități dedicate ”Zilei Eroilor”, care este marcată în fiecare an în a patruzecea zi de la Sfintele Paști, Ziua Înălțării.

Astfel, potrivit unei hotărâri de guvern adoptată astăzi, MApN, prin unitățile, instituțiile de învățâmânt, cercurile și bibliotecile militare, va organiza simpozioane, întâlniri cu istorici și veterani de război, comemorări la cimitire, mausolee și monumente comemorative de război, expoziții de carte. De asemenea, în instituțiile de învățâmânt din subordinea MEN, vor avea loc întâlniri cu veteranii de război și spectacole omagiale.

         Prin intermediul reprezentanțelor diplomatice românești sau oficiilor consulare, și MAE  va organiza activități pentru cinstirea memoriei și comemorarea eroilor români căzuți și înhumați pe teritoriul altor state.

În cazul administrației publice locale, se vor organiza  expoziții tematice, simpozioane și programe proprii de  evocare a memoriei eroilor. Instituțiile de apărare și ordine publică vor asigura gărzi de onoare și muzici militare pentru evenimentele oficiale organizate în Capitală și în municipiile reședință de județ. -. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.