Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: În materie de taxe, rămâne cum am stabilit

București: În materie de taxe, rămâne cum am stabilit

DISTRIBUIȚI

 taxa-de-poluare144854 – 23062016 -.In sedinta din data de 12 aprilie 2016, prin decizia publicata in Monitorul Oficial din data de 22 iunie 2016, Curtea Constitutionala stabileste ca OUG nr. 9/2013 este constitutionala si implicit este dreptul autoritatilor romane sa solicite si sa incaseze aceasta taxa de prima inmatriculare. Avand in vedere ca deciziile Curtii Constitutionale sunt general valabile, apreciem ca actualul timbru de mediu se datoreaza in forma publicata iar persoanele nemultumite pot solicita restituirea taxei, solutionata cu succes doar prin instantele europene.

Multiplele procese pierdute de statul roman au dus la publicarea OG nr. 40/2015 care introduce restituirea taxelor de prima inmatriculare, indiferent de denumirea avuta si de modul de aplicare, achitate pana la februarie 2013. Noutatea legislativa adusa de aceasta prevedere normativa a constat in faptul ca restituirea se realizeaza prin aplicarea unei proceduri administrativ-fiscale, fara a mai fi nevoie de decizia instantei. Privita in contextul Deciziei Curtii Europene, existenta unor scutiri sub forma restituirilor timbrului de mediu conduce la opinia ca si forma actuala a prevederii normative este contrara principiului de drept al Comunitatii Europene.

In acest sens si Curtea Constitutionala a Romaniei a fost sesizata pentru a se pronunta asupra constitutionalitatii timbrului de mediu, atat asupra ordonantei in integralitatea sa cat si asupra acelor prevederi normative care detaliaza modul de calcul, determinare si plata a timbrului de mediu. – sursa: Hotnews.ro  -. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.