Acasă Politic Ucraina: România sprijină consolidarea forţelor armate ucrainene

Ucraina: România sprijină consolidarea forţelor armate ucrainene

DISTRIBUIȚI

mihnea-motoc 145839 – 24082016 –  La invitaţia omologului ucrainean, ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, participă la festivităţile ocazionate de împlinirea a 25 de ani de la declararea independenţei Ucrainei.

La activitate au mai confirmat participarea miniștrii Apărării din Estonia, Lituania şi Republica Moldova, precum şi  reprezentanţi politici şi militari din alte state europene.

Evenimentul oferă prilejul țării noastre de a reconfirma sprijinul pentru integritatea teritorială şi independenţa Ucrainei. De asemenea, reprezintă o oportunitate de a discuta modalităţile de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale în domeniul apărării, în actualul context complex de securitate, inclusiv pe dimensiunea de cooperare în cadrul iniţiativelor regionale.

În contactele bilaterale cu oficialii de la Kiev va fi abordat şi sprijinul propriu pentru reforma apărării şi consolidarea forţelor armate ucrainene, inclusiv în relaţiile cu Alianța Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană, prin utilizarea eficientă a instrumentelor de parteneriat oferite de cele două organizaţii. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.