Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Camera Deputaților a lansat cea de-a patra ediție a programului de...

București: Camera Deputaților a lansat cea de-a patra ediție a programului de internship

DISTRIBUIȚI

came3ra-dep-intership 146133 – 08092016 –  Camera Deputaților a lansat cea de-a patra ediție a programului de internship, astfel încât tinerii interesați se pot înscrie până la data de 30 septembrie pe pagina oficială – internship.cdep.ro, pentru a urma unul dintre stagiile puse la dispoziție.

Programul de internship organizat de Camera Deputaților se adresează atât studenților, cât și tinerilor absolvenți de studii superioare care își doresc să urmeze o carieră în administrația publică centrală.

Obiectivele principale ale programului sunt dezvoltarea în rândul tinerilor a unei culturi civice solide cu privire la activitatea și procedurile parlamentare, precum și creșterea nivelului de transparență instituțională

Proiectul le va oferi tinerilor selectați oportunitatea de a-și folosi cunoștințele teoretice în practica de zi cu zi a direcțiilor din Camera Deputaților, în următoarele domenii: politică externă, tehnică legislativă, politici comparate și instituții europene, juridic, informatică, administrativ și comunicare instituțională.

Toți cei care doresc să se înscrie în acest program vor completa până pe 30 septembrie un formular online disponibil la adresa oficială: internship.cdep.ro. În etapa a doua, programată să aibă loc între 6 – 12 octombrie, candidații selectați vor parcurge un test care va conține întrebări de cultură parlamentară și constituțională, dar și exerciții de testare a logicii. Ulterior, aceștia vor susține un interviu în care li se va testa capacitatea de reacție în raport cu nivelul de cunoștințe rezultat în urma analizei formularului.  Rezultatele concursului vor fi anunțate pe 13 octombrie, urmând ca stagiul de practică să se desfășoare în perioada 17 octombrie-9 decembrie.

Față de edițiile precedente, formularul de candidatură va oferi posibilitatea selectării unei singure structuri de practică și a susținerii interviului doar cu persoanele în subordinea cărora internul își va desfășura activitatea. În plus, în acest an tinerii se vor putea implica în mod direct în dezvoltarea proiectului, pe secțiunile foto, blogging și IT, dacă vor aplica pentru unul din stagiile oferite de Cancelaria Președintelui Camerei Deputaților – în subordinea căreia se află coordonarea programului de Internship. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.