Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Raeţchi face apel la moderaţie

București: Raeţchi face apel la moderaţie

DISTRIBUIȚI

ovidiu-raetchi146473 – 23092016 –  Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a făcut un apel la parlamentari de a nu se angaja în proiecte sau promisiuni populiste cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile legislative:

“În an electoral, tentaţia  de a acorda pensii speciale sau de a adopta măsuri financiare populiste şi fără calcularea impactului bugetar este mare. Recent, în cadrul Comisiei de Muncă s-a adoptat o propunere legislativă prin care pensiile foştilor membri ai cooperativelor agricole au fost majorate, dar şi o serie de alte iniţiative au fost adoptate deja sau se află în dezbaterea Parlamentului. Menţionez aici acordarea de pensii de serviciu pentru personalul aviatic, cadrele didactice din învățământ, pentru personalul de specialitate al Autorității Electorale Permanente (AEP) sau pentru personalul de pe ambulanțe. De aceea, fac un apel la moderaţie cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare, în contextul în care consecinţele unor eventuale derapaje se vor resimţi în buzunarele românilor în anii viitori”.

Raeţchi a adăugat că populismul în prag de alegeri niciodată nu a avut efecte pozitive: “În lipsa unor analize privind impactul bugetar, nu avem de unde să ştim dacă aceste majorări sunt sustenabile. Creşterea semnificativă a deficitului bugetar sau tăierea fondurilor de la investiţii pentru satisfacerea acestor ambiţii populiste în prag de alegeri pot fi două dintre consecinţele imediate ale acestor majorări. Dorinţa unor partide de a câştiga cu orice preţ alegerile parlamentare de pe 11 decembrie nu trebuie să aibă vreun efect asupra bugetului de stat pe 2017 sau din anii următori”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.